Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Vooruitbetalingen van BTW in 5 eenvoudige stappen met Dynamics NAV

Bedrijven met een maandaangifte moeten voor 24 december een voorschot betalen met betrekking tot de handelingen van de maand december. Het gestorte bedrag moet dan op het vak 91 vermeld worden in de Btw - aangifte van december die ingediend moet worden ten laatste op 20 januari.

Hoe gebeurt dit in Microsoft Dynamics NAV?

 

Stap 1

 

Ga in uw Dynamics NAV naar het onderdeel Financieel beheer, links in uw menu. Klik vervolgens dit menu open tot op Periodieke activiteiten, dan op het onderdeeltje Btw => Periode => Btw-aangifte. Dan krijg je het scherm BTW STANDAARD – Btw -aangiftevoorbeeld (dit kan verschillend zijn afhankelijk van welke benaming je dit zelf hebt gegeven) te zien. 

 

Vervolgens zie je onderaan ‘Rubriek’ het vak 91 staan. Selecteer dit veld of druk op de regel van het vak 91. Wanneer dit gebeurd is klik je onderaan rechts op de knop Btw-aangifte en vervolgens op Correcties.


Stap 2

 

Na deze handeling krijg je het scherm “Handm. Btw - correctie” te zien. Daar geef je het betaalde bedrag in met de boekingsdatum in de periode december.

 
 
 

Stap 3

 

Hierna krijg je terug het voorgaande scherm te zien. Het bedrag staat nu in het Btw -aangiftevoorbeeld. Dit wordt wel nog niet geboekt in Microsoft Dynamics NAV.

 

Om nu het bedrag van uw voorafbetaling op de Btw -aangifte te krijgen moeten volgende stapjes nog gebeuren:


Stap 4

 

Je gaat terug via de selectie Financieel beheer naar Periodieke activiteiten, zo naar Btw . Binnen Btw kies je terug voor Periode en nu voor Aangifte via formulier/Intervat. Hier krijg je dan het scherm “Btw – Formulier” te zien. In dit scherm “Btw – formulier" moet je in het vak Vooruitbetaling de eerste radio button aanvinken, namelijk “ bedrag van handmatige btw – correctie".

 
 

Stap 5

 

In de uiteindelijke Btw – aangifte op Intervat wordt dan het vak afgedrukt met het bedrag in dat ervoor ingegeven is in de “Handm. Btw – Correctie”.

Het finale bedrag van de voorafbetaling wordt dan via het financieel dagboek geboekt van de bankrekening naar de rekening courant van de belastingen.