Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Wat je zeker moet weten over Windows 8 en sociale netwerken?

Wanneer je overschakelt naar een nieuw besturingssysteem zijn er altijd een paar nieuwe dingen te leren. In Windows 8 is dit zeker niet anders, en met de nieuwe interface en ingebouwde software-winkel is de leercurve nog iets steiler dan voorheen.

Een van de grote verschillen in Windows 8 is de aanpak van sociale netwerken. In vorige versies van Windows moest je verschillende websites bezoeken of programma’s installeren, maar in Windows 8 is het nu gemakkelijker om centraal toegang te hebben tot al je contacten op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Linkedin. Windows heeft het jaren zonder centraal contactbeheerssysteem moeten stellen, en daar komt nu verandering in.

 

Windows 8 People

Windows 8 geeft je hier een gemakkelijke manier om Outlook-, Facebook-, Twitter-, Windows Live, Linkedin- en Google-accounts toe te voegen. Onder de People-tegel vind je duidelijk terug hoe je verschillende accounts kan toevoegen. De People-applicatie zal dan zoveel mogelijk informatie over je contacten importeren en deze in een duidelijke lijst weergeven. Door op “What’s new” te klikken krijg je direct toegang tot het laatste nieuws, status updates en tweets van je contacten. Updates verschijnen nadien op het startscherm via de People live tegel.

Door zoveel mogelijk accounts toe te voegen blijf je zo op de hoogte van al je contacten, kan je snel je status aanpassen en door foto’s bladeren, allemaal via 1 centraal systeem. Het is echter niet mogelijk om Facebook-groepen of -pagina’s te bekijken. De grote knoppen in de Metro interface maken het geheel snel, duidelijk en intuïtief.