Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Meer over de algemene vergadering 2013 van Fema naar aanleiding van Batibouw

Fema, de beroepsfederatie van de bouwhandelaar, heeft op 22 februari 2013 een algemene vergadering georganiseerd in Brussels Expo. Er werd terug geblikt op het werkjaar 2012, de benoeming van de nieuwe Fema-voorzitter en het directiecomité, de goede relatie met Feproma (federatie van producenten van bouwmaterialen), het komende UFEMAT-congres en de navb-campagne voor veilig leveren.

Terugblik op een goed werk- en bouwjaar 2012

Ook 2012 was terug een positief jaar voor de bouw. Fema-bestuurder Marnix Van Hoe vertelt ook duidelijk: “Er is nog steeds een grote nood aan geschoolde bouwvakarbeiders, ondanks dat de orderboekjes minder vol zijn dan in 2011. Opvallend was dat de omzet van de bouwhandel vergelijkbaar was met die in 2011.”

Toch mogen we nog niet te vroeg juichen. Voor jonge mensen wordt het steeds moeilijker en moeilijker om een eigen huis te kopen zonder de hulp van thuis uit. Toch beseft de Belg dat vastgoed een ideale manier van belegging is en blijft.

De nieuwe Fema-voorzitter en het directiecomité

Ook de nieuwe bestuurders van Fema werden opnieuw gekozen tijdens deze algemene vergadering, dit voor een termijn van 3 jaar. André De Groote werd benoemd als nieuwe Fema-voorzitter. Vorige Fema-voorzitter, Jean Carlin, werd nogmaals bedankt voor zijn jarenlange inzet bij Fema. Jean blijft wel nog actief op het gebied van sociaal overleg en blijft steun verlenen met betrekking tot de Europese integratie.

Ook werden er verschillende functies binnen het directiecomité ingevuld: De nieuwe vicevoorzitters zijn Frank Beeckman en Guido Van Wiele, als secretaris werd Leo Schepers benoemd, schatbewaarder is Marc Van Pelt, de raadgever is zoals eerder gezegd Jean Carlin en past-president is Jan Roodhooft.

Het 55ste UFEMAT-Congres in Wenen

UFEMAT is de Europese federatie van handelaars en producenten van bouwmaterialen die jaarlijks een congres organiseren. Het 55ste UFEMAT-congres zal plaatsvinden in Wenen van 27 tot 29 juni 2013. Hier zal opnieuw onderzocht worden welke invloed de Europese besluitvorming heeft op de bouwmaterialenhandel.