Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Verbeteringen in ExSION? De lancering van ExSION 8!

ExSION, de rapportagetool die samengesteld is uit Excel en Microsoft Dynamics NAV, brengt een nieuwe versie uit. Al meer dan 10.000 mensen werken met ExSION Reporting. ExSION zorgt er voor dat alle informatie uit de Microsoft Dynamics NAV omgeving transparant en op maat gepresenteerd kan worden.

In het voorjaar staat er weer een nieuwe versie van ExSION op de agenda, namelijk ExSION 8. Deze versie is geschikt voor Office 2013 en voor Microsoft Dynamics NAV 2013. Verder heeft ExSION 8 natuurlijk weer de nodige nieuwe features. Een veelomvattende uitbreiding is het verbeterde ExSION functiebeheer. Ook de mogelijkheden van ExSION functies zijn uitgebreid. Zo kan je nu een ‘vaste filter’ in de functie aanbrengen, bijvoorbeeld ‘documentsoort’. Ook kan je aan een functie een ‘methode’ toevoegen, wat inhoudt dat een functie de eerste waarde (MIN), de laatste waarde (MAX) en een gemiddelde (GEM) zal ophalen uit de database. Verder kunnen ExSION functies nu ook, buiten de standaard SumIndex velden, uit iedere tabel gesommeerde (SOM) waarden van velden ophalen. De downloadwizard is ook uitgebreid met de mogelijkheid om berekende velden op te nemen in een download. Deze worden bij de uitvoer van de download meegenomen. Uiteindelijk is er in ExSION 8 een rapportage bibliotheek opgenomen waarin rapportages op eenvoudige wijze kunnen worden opgeslagen of van waaruit ze kunnen worden opgestart.

Dit zijn slecht enkele van de verbeteringen in ExSION. ExSION 8 zal vanaf mei beschikbaar zijn.  Wilt u meer weten over de verbeteringen aangebracht binnen ExSION? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.