Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

De Belgische voedingsindustrie in cijfers

FEVIA, Federatie Voedingsindustrie, bracht het rapport 'Economische ontwikkeling van de Belgische voedingsindustrie in 2012’ uit. De voedingsindustrie was ook in 2012 dé sterkhouder van de Belgische economie en wordt steeds belangrijker in het industriële weefsel. Hier alvast enkele cijfers uit het rapport:

 

Enkele interessante vaststellingen uit het rapport:

  • De omzet in 2012 kende een bescheiden groei van 1,8% tot 46,6 miljard euro, voornamelijk gestuwd door een sterke omzetgroei op de exportmarkten. De binnenlandse omzet kende net als in 2009 een lichte daling, maar toch minder uitgesproken.

  • In 2012 is de export van voeding en dranken met meer dan 5% toegenomen, waardoor nu al meer dan 52% van de omzet buiten België gerealiseerd wordt. Ook de export naar de nieuwe lidstaten en verre exportmarkten zoals de Verenigde Staten en Japan zit in de lift, net als de export naar de BRIC-landen. Zo komt Brazilië in de top 4 van onze verre exportmarkten binnen in 2012 en kent de export naar China een sterke groei, al blijft het aandeel ervan beperkt.

  • De voedingsindustrie slaagde erin om in 2012 haar tewerkstelling licht te laten toenemen en gaat hiermee lijnrecht in tegen de evoluties in de rest van de industrie.

  • Enkele indicatoren wijzen erop dat na 2009 ook 2013 opnieuw een moeilijk jaar zou kunnen worden.

 
 

Bekijk hier zeker het volledige rapport van FEVIA voor meer details.