Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Ufemat congres 55: impact economisch klimaat op bouwmaterialen & voldoen aan CPR

SDE was opnieuw aanwezig op het jaarlijkse congres van Ufemat, de Europese federatie van bouwmaterialenhandelaren. 

Een volledige verslag over de geschetste uitdagingen voor de sector en de trends die de verhandeling van bouwmaterialen zullen beïnvloeden de komende jaren, zal u vinden in de Bouwkroniek of één van de PMG magazines. 

In ieder geval wond de Wienerberger CEO Dr Heimo Scheuch er in zijn afsluitende toespraak geen doekjes rond: laten we in Europa wat minder regeltjes maken en focussen op kwaliteit en zaken doen. Hij reageerde daarmee op het debat dat vooraf ging over de invoering van de CPR wetgeving.  

Aan dat debat namen ondermeer de vertegenwoordiger van de Market Surveillance Authority deel alsook de schrijver van de befaamde CPR wetteksten. Voor de bouwhandelaar die zich nog afvraagt wat er nu van hem/haar verwacht wordt: officieel klinkt het dat de prestatieverklaringen (DOP's) op twee manieren kunnen meegegeven worden : op papier of via een mail met in bijlage de DOP's in bv PDF formaat. Wordt wel vervelend als je een order met 30 verschillende lijnen hebt en dus een mail met 30 PDF's van een 250KB  = 7,5 MB moet versturen naar een klant... Om nog niet te spreken over hoe je al deze PDF's voor enkele duizenden producten zal gaan bijhouden op je intranet of fileserver. Wil je vernemen wat volgens ons de beste aanpak is die informeel door ons werd afgetoetst, neem dan gerust contact met ons op.