Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Tegelbedrijf De Ganck Heerlijk rechtuit over ERP-implementatie

heerlijk-rechtuitSamen met het managementteam van Tegelbedrijf De Ganck blikken we kritisch terug op het implementatietraject van hun ERP-software. Uit de case story blijkt dat het eindresultaat de verwachtingen inlost maar veel bedrijven hebben vragen over het ontwikkelingsproces en het uitrollen van ERP. Daarom gaan we hierop dieper in tijdens het event op 19 juni. Lees hier alvast beknopt de geleerde lessen.

Om kost-efficiënter te gaan werken besloot zaakvoerder Gert Van Renterghem om een ERP te introduceren. Hij was niet alleen de bezieler van het project maar ook de interne trekker én operationeel heel betrokken: van het opkuisen van productdata tot het analyseren van processen. Dit was een aanval op zijn reeds overvolle agenda. Voor managers van KMO’s brengt ERP vaak een verandering te weeg in hun takenpakket van operationeel meedraaien naar meer managen.

De Ganck beveren

Een tweede les gaat over het spanningsveld dat bestaat tussen de kennis van mensen in de organisatie, bijvoorbeeld de baliemedewerker, magazijnier of verkoper en de nieuwe manier van werken die door het management in het kader van de ERP wordt uitgerold. Het is een delicate balans om als bedrijf anders en efficiënter te gaan werken en iedereen mee aan boord te krijgen.

De Ganck

De Ganck heeft 5 vestigingen wat het uitrollen van een ERP-pakket delicater maakt dan wanneer iedereen in hetzelfde kantoor zit. Onze ervaring leert dat je ervaring op de vloer moet hebben wanneer je de schakelaar van de nieuwe ERP aan zet. In de grote vestigingen was iemand van SDE aanwezig om de opstart te begeleiden. De sterkste gebruikers van de nieuwe ERP werden bovendien uitgezonden naar de andere vestigingen om daar te gaan helpen.

Nog een aantal andere factoren speelden een belangrijke rol. Hier gaan we dieper op in tijdens het event op 19/06. Patrick Van Himst zal bovendien verder verduidelijken wat de volgende stappen zijn, wat de grootste voordelen zijn die ze tot op heden ervaren en wat zijn rol als ERP-verantwoordelijke toevoegt voor het bedrijf. De change management experten van Cambioworks zullen op hun beurt hun licht laten schijnen op de projectuitdagingen en tips geven over hoe u een ERP-implementatie vlekkeloos kunt laten verlopen. Kom leren van nog twee andere cases: YouBuild nv en Van Moer Group, schrijf hier in.