Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Zonder dwang kan je niet werken aan de drang

change management

Om een ERP veranderingstraject op te starten met een goeie kans op slagen heb je een 'burning platform' nodig en wel op management niveau. Change management experten van Cambioworks reflecteren op onze eerdere blogpost over de ERP-implementatie bij De Ganck tegels.

Dit team of de zaakvoerder bepaalt in grote mate het succes van de implementatie. Voor deze mensen ligt de uitdaging dan ook op twee vlakken: zij zijn zowel veranderaar als element van verandering.

Van zodra men 'groen licht' geeft voor de investeringen naar ERP toe en deze ten volle ondersteunt, dient de fakkel over gedragen te worden en dit naar je mensen toe.

Niemand wil verplicht worden in een nieuwe gewoonte

Juist om die reden dien je van bij het prille begin ook in te zetten op de drang bij je mensen, ook wel de 'sense of excitment' genoemd. Waarom? Omdat de lusten en de lasten dienen te liggen daar waar ze horen: bij je mensen zelf.

Zij gaan morgen met een ander systeem werken of data op andere wijze dienen te consulteren en dergelijke,... Kortom Zij zijn de gebruikers en je wil niet eindigen met betrokkenheid maar met een concreet engagement èn resultaat.

Zodat men eigenaarschap neemt intern over deze alternatieve manier van werken want dat is ten slotte het doel van je ERP implementatie.

Cambioworks Deze blogpost werd geschreven door Cambioworks.be experten in change management en lean consultancy. Cambioworks zal op 19/06 tijdens het event ERP: (h)eerlijk rechtuit het commentaar leveren bij de 3 ERP-cases die gepresenteerd worden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, inschrijven kan via www.sde.be/erprechtuit