Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

YouBuild heerlijk rechtuit over ERP implementatie Microsoft Dynamics NAV

YouBuild logoCEO Wim Waelkens moest 10 familiebedrijven groeperen onder de YouBuild-vlag. Dat was al een uitdaging op zich. Om dit te verwezenlijken was het essentieel dat ze allemaal dezelfde ERP-software gebruikten. Die introduceren was dan weer een andere uitdaging. Op 19 juni vertelt Wim zelf hoe dat in zijn werk ging, hieronder alvast een voorproefje.

Het moet klikken tussen de projectleider van de ERP-partner en de projectleider van diens klant, in dit geval YouBuild. De interne zoektocht naar de juiste persoon voor het implementatietraject was een uitdaging en ook langs de kant van SDE werd er gewisseld tot de perfect match gevonden was.

Heel vaak gaat het er net om om de juiste mensen te vinden. De juiste mensen die input kunnen geven over de huidige werking en hoe die te verbeteren. Die operationele mensen vrij maken vergt durf want ze zijn vaak ook de sleutelfiguren in je onderneming en dat voel je wel als bedrijf als zij minder operationeel aan de slag zijn. Natuurlijk verdien je die investering dubbel terug: eens in een efficiëntere ERP-implementatie en nog eens wanneer de software in gebruik is.

Een spiksplinternieuw ERP-pakket vul je niet met oude vervuilde gegevens, maar deze historische data opkuisen en klaar maken voor het nieuwe systeem wordt vaak onderschat. Het is dan ook moeilijk om in te beelden wat bijvoorbeeld 160.000 artikels overzetten inhoudt qua werk. YouBuild maakte de juiste beslissing door een data manager aan te stellen wiens taak het was om al deze gegevens gefaseerd te gaan evalueren en integreren.

Goede ERP-oplossingen zijn flexibel en geven de gebruiker de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe hij bepaalde taken doet. Zo werden ook de eerst golf werknemers van YouBuild door SDE opgeleid in de software. We kregen echter al snel de opmerking dat dit te verwarrend was. De stap naar geïntegreerde administratieve software was op zich al groot genoeg.  Na de feedback startten we met een andere soort opleiding, waarbij er slechts één manier van handelen werd uitgelegd voor een bepaalde activiteit. Zowel ervaren gebruikers als nieuwkomers hebben nu dezelfde minimale basis en elk ontdekt nu op eigen tempo de meer geavanceerde mogelijkheden.

Tijdens de sessie op 19/06 gaat Wim dieper in op andere uitdagingen zoals het coördineren van een IT-partner, ERP-partner en telecom-partner, hoe je ervaring op doet in het live brengen van ERP-software, de quick wins van de implementatie en wat de toekomst biedt. Inschrijven kan tot 18/06.

 

Ook de change management experten van Cambioworks lieten hun licht schijnen op deze case en formuleerden hier alvast wat interessante feedback.