Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

ERP toekomsttrend: Internet of Things

erp-internet-of-things

Het ‘Internet-of-Things’ (IoT) is een concept dat objecten of andere goederen de mogelijkheid biedt om gegevens te versturen over een netwerk zonder dat hiervoor menselijke tussenkomst nodig is.

Zo kunnen bijvoorbeeld machines uitgerust worden met een chip die aan de ERP rapporteert waar de machine zich op dat ogenblik bevindt, hoe vaak ze gebruikt is en wat haar status is.

Dit opent heel wat mogelijkheden voor bedrijven om efficiënter te gaan werken. Dit zal leiden tot ‘Connected Manufacturing’, ‘Connected Logistics’ en ga zo maar door. Machines laten aan elkaar weten hoe het verder moet en de ERP is hiervoor het brein.

De data die deze slimme toestellen of goederen op hun beurt dan weer genereren zal mits goede business intelligence tot heel wat nieuwe inzichten kunnen leiden. Deze geoptimaliseerde manier van werken wordt ‘Industry 4.0’ genoemd. ERP2020-ebook

Deze blogpost is één van de toekomsttrends uit ons gratis e-book 'ERP 2020 - Toekomsttrends in ERP-software voor middelgrote bedrijven'. Het e-book is hier gratis te downloaden. Ontdek de 7 andere trends waartegen uw nieuwe ERP opgewassen moet zijn.