Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

ERP toekomsttrend: satelliet-toepassingen winnen aan belang

satelliet

De huidige generatie ERP-software is reeds opgebouwd vanuit het integratie-concept. Dit wil zeggen dat er veel gemakkelijker dan voordien gekoppeld kan worden met andere applicaties. Waar vroeger het ERP-pakket een mastodont van een oplossing was, die elk denkbare bedrijfsproces digitaliseerde, beperken moderne implementaties zich steeds vaker tot de kern van de administratieve processen. Gekoppelde randapplicaties kunnen daarna eenvoudig meer halen uit het ERP-pakket. 

Deze randapplicaties zullen medewerkers en leidinggevenden beter in staat stellen de juiste beslissingen te nemen zonder de ERP te verzwaren. Ondernemingen die op deze manier ERP-software hebben geïmplementeerd zullen veel flexibeler met hun IT en software kunnen omspringen. Wanneer extra functionaliteiten nodig zijn, bijvoorbeeld business intelligence, mobiele app of document management, hoeft niet de hele ERP aangepast te worden maar enkel een satellietapplicatie gekoppeld te worden. Een bijkomend voordeel is dat het upgraden van de kern-ERP naar een volgende versie gemakkelijker kan en met minder risico’s. Bekijk hier een greep uit de meest courante satelliet-toepassingen voor Microsoft Dynamics NAV. ERP2020-ebook

Deze blogpost is één van de toekomsttrends uit ons gratis e-book 'ERP 2020 - Toekomsttrends in ERP-software voor middelgrote bedrijven'. Het e-book is hier gratis te downloaden. Ontdek de 7 andere trends waartegen uw nieuwe ERP opgewassen moet zijn.