Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Microsoft Dynamics NAV versie 'Corfu' Roadmap

Microsoft Dynamics NAV Corfu RoadmapDe eerste implementaties van de nieuwste versie Dyanmics NAV 2015 zijn nog maar pas aan het afkoelen of Microsoft is er al weer met nieuws over de volgende versie van Navision, codenaam 'Corfu'. We kunnen er niet genoeg op hameren, kies ERP-software die over een concrete roadmap beschikt voor toekomstige versies. Een ERP kies je namelijk voor langere tijd en je wil niet vastzitten aan een ERP-systeem dat niet meer evolueert. Ondanks de vele sterke add-ons in deze deelvelden zal 'Corfu' focussen op vernieuwing rond workflow, document management & OCR en e-services.

De drie functionele domeinen die uitgediept worden zullen vooral aan de basis aangepakt worden zodat ook bestaande add-ons rond document management, e-services en workflow ook kunnen genieten van de nieuwe mogelijkheden. Daarnaast worden er grote stappen gezet om de onderliggende code van de desktop-versie, de apps en de web-versie samen te brengen. De efficiëntie die ERP-partners zoals SDE hier door winnen is rechtstreeks in het voordeel van de eindklant want de ontwikkelingstijd van zijn ERP-software kan hierdoor in de toekomst weer wat korter.

De webclient zou bovendien wel eens de standaard kunnen worden, uit onze ervaring met Dynamics CRM dat reeds volledig in de browser draait, kunnen we stellen dat dit best een goede evolutie is!

The Lab

Het Microsoft Dynamics-team denkt bovendien al verder dan de Corfu-versie die vermoedelijk eind 2015 officieel gereleaset zal worden. De inhoud van toekomstige versies wordt gevormd in wat Microsoft 'The Lab' noemt. Daar worden de verschillende ideeën tegen elkaar afgezet nog voor ze via R&D onderzocht worden.