Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

ERP-risico: te weinig support van de ERP-vendor

Microsoft DynamicsWanneer je met ERP selectie en ERP-software implementatie begint zijn er een aantal zaken waar je als onderneming best rekening mee houdt. Een van deze aandachtspunten is kiezen voor een ERP-pakket van een sterke betrouwbare ontwikkelaar of 'vendor'. Lees hier waarom.

De meest courante ERP-systemen op de markt zijn standaardsystemen van een leverancier (bijvoorbeeld Microsoft) die door partners als ons worden geïmplementeerd. Deze standaardsystemen zoals Microsoft Dynamics NAV worden vervolgens afgestemd op jouw bedrijfsnoden.

Hoewel partners, afhankelijk van hun ‘niveau’ (SDE is Microsoft Gold Certified voor ERP), die systemen van binnen en van buiten kennen is het toch raadzaam voor jou om ook toegang te hebben tot de producent of vendor.

Een producent waar je op kan terugvallen

Hoor bij je ERP-partner hoe zijn relatie met de vendor is, en hoe de producent omgaat met ‘eindklanten’ zoals jouw bedrijf. Heeft de vendor supportpagina’s en fora waar de eindklant rechtstreeks terecht kan? Zijn er customer service portalen? Welke tools en documentatie biedt de producent aan de eindklant om de efficiëntie van het geïmplementeerde ERP nog te verhogen?

Je weet namelijk nooit wat de toekomst brengt voor je bedrijf. Je moet te allen tijde vrij kunnen schakelen en niet vastgeketend zitten bij je ERP-partner. Een sterke achterliggende producent met een breed partnernetwerk is hiervoor de beste garantie.

Dat klinkt misschien wat raar uit de mond van een ERP-partner. We willen je niet wegjagen maar we geloven heel sterk in vrijheid van onze klanten en willen ze op geen enkele manier vastketenen. Een sterke ‘vendor’ zoals Microsoft biedt jou als eindklant dat extra vangnet.