Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

3x waarom Groep Tack Dynamics NAV opnieuw implementeert

3 redenen erp vernieuwenGroep Tack reinigt tanks van onder andere vrachtwagens en herstelt containers. Daarnaast biedt het tal van diensten die hieruit voortvloeien zoals opslag, afvalwaterverwerking, transport enzovoort. Door overnames en samenwerkingen telt de groep nu 7 vestigingen die tot voor kort allemaal met verschillende versies van Dynamics NAV werkten. Medio 2014 werd beslist om alle vestigingen gelijk te trekken op Microsoft Dynamics NAV 2015. Manager Nick Vandekerckhove deelt de 3 belangrijkste redenen voor dit grote project.

Reden 1: Klaar voor de toekomst

Groep Tack is zich erg bewust van de kracht van informatie en wil er een concurrentieel voordeel mee uitbouwen. De technologie van vandaag maakt dat perfect mogelijk, op voorwaarde dat je organisatie er zich mee uitrust.

De nieuwste versie van Navision 2015 wordt aanzien als de eerste van een nieuwe generatie waar op zal worden verder gebouwd door Microsoft en haar partners. Zo zijn er voor het eerst officiële apps voor tablets beschikbaar. In de eerste ruwe info van NAV2016 (codenaam Corfu) wordt daarop verder gebouwd met mobiele versies.

De ERP-software beschikt over zo wat alle moderne koppel- en integratiemogelijkheden die er vandaag bestaan. Een enorme plus, ook voor Groep Tack, die bijvoorbeeld de beschikbaarheid van haar reinigingsinstallaties wil doorsturen naar schermen in de wachtruimtes voor vrachtwagenchauffeurs. Zo krijgen zij visueel te zien wanneer het aan hen is en welke truck-wash-baan hen werd toegewezen.

De achterliggende technologie verschuift meer en meer naar de webprogrammeertal ‘.net’ en dat is een goede zaak als je ziet wat voor mooie en rijke webapplicaties er vandaag ontwikkeld worden. Op die manier kan er simpelweg méér met ERP gedaan worden.

Reden 2: Naar één uniforme werking

De verschillende bedrijven in de Groep Tack doen min of meer dezelfde activiteiten, maar elk voerde de werken wel uit op zijn manier. Dat had zo zijn voor- en nadelen. De klanten werden geservicet op een manier die zij gewoon waren. Langs de andere kant maakte de verscheidenheid het moeilijk voor het management om afdelingen met elkaar te vergelijken of om mensen van de ene vestiging te laten bijspringen in de andere bij grote drukte.

De activiteiten van Groep Tack zijn zeer sterk gereglementeerd, zowel wat betreft milieu als wat betreft veiligheid omdat er vaak met gevaarlijke producten wordt gewerkt. Eén manier van werken, en één manier van administratief beheer van die werkzaamheden, verkleint de risico’s aanzienlijk. Ook het IT-beheer van slechts één ERP-applicaties in plaats van tal van varianten is een groot voordeel. Tijdens ‘ERP Heerlijk Rechtuit’ op 24/09 bij Microsoft zal Nick Vandekerckhove verder ingaan op een aantal voordelen van de implementatie van NAV. (meer info & inschrijven)

Reden 3: Betere service & kwaliteit voor de klant

De voorgaande redenen staan natuurlijk in het teken van de klant. Door één uniforme werking te hanteren maakt het voor de klant niet uit of hij zijn oplegger laat reinigen in Lokeren, Zeebrugge of Groningen. Hij weet dat het op dezelfde betrouwbare manier gebeurt. Dat maakt het voor hem ook gemakkelijker om reinigingen in te plannen en zijn vrachtwagens maximaal te laten renderen.

Omdat rapportering nu centraal gebeurt, is het voor de klant van Tack nu ook veel gemakkelijker om inzicht te krijgen in het aantal reinigingen, de soort van afgenomen diensten enzovoort. Dat laat hem toe om betere afspraken te maken met Groep Tack in de toekomst.

Nieuwe technologie zoals het gebruik van tablets zorgt ervoor dat de klant meer ‘in the loop’ is. Bij een reparatie van een container worden er met de tablet voor- en na-foto’s aan het dossier gekoppeld die de klant meteen doorgestuurd krijgt.

Op 24 september zal Nick Vandekerckhove samen met nog 2 andere managers zijn ERP-ervaringen delen op het event ‘ERP Heerlijk Rechtuit’ bij Microsoft. Voor meer informatie en het reserveren van plaatsen kan je terecht op www.sde.be/rechtuiterp