Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Zorg dat je aan je code kan als je ERP implementeert!

Merak is specialist in archiefbewaring, digitalisering en datavernietiging. De organisatie is actief in 3 landen en telt 45 werknemers. De aankoop- en boekhoudafdeling van de Belgische vestiging implementeerde in 2013 Dynamics NAV (voorheen Navision). De ERP-implementatie werd volledig getrokken door deze afdelingen waardoor de kennis over het ERP-systeem zich ook tot deze mensen beperkte.

Het echte potentieel van het ERP-pakket werd echter nooit ten volle benut omdat een aantal sleutelgebruikers het bedrijf verliet. Merak besloot voor het verder uitbouwen van de ERP de markt te verkennen op zoek naar een nieuwe Navision-partner. Het bedrijf uit Mechelen koos uiteindelijk voor SDE om Dynamics NAV te herimplementeren.

Tom Derademaeker, manager van de development afdeling bij Merak, was verantwoordelijk voor de partnerselectie en het succesvol opleveren va het ERP-project. Kom op 24 september tijdens ERP Heerlijk Rechtuit meer te weten over de slimme manier waarop Merak het project aanpakte en waar zij zich op baseerden tijdens het selecteren van een ERP-partner. (Meer info & inschrijven)

Locked erp softwareCode niet beschikbaar

Een van de grote voordelen van Dynamics NAV ten opzichte van ERP-systemen van kleinere ‘zelf-bouwers’ is dat er altijd wel een andere NAV-partner is die het onderhoud of de implementatie kan verder zetten.

Toen we de code bekeken van Merak bleek echter dat deze in een speciale nummerreeks binnen Dynamics NAV geprogrammeerd werd die enkel voor de vorige partner bereikbaar was. Hierdoor konden we er niet mee verder werken en moest Merak dus helemaal van nul beginnen bij de nieuwe implementatie.

Zorg bij een ERP-samenwerking dat je altijd duidelijk weet hoe je er mee verder kan zonder de huidige partner. ERP-software is het hart van je organisatie, daar wil je geen risico’s mee nemen.

Afgeschermde nummerreeksen voor partners in Dynamics NAV

Per definitie kan code in Microsoft Dynamics NAV niet versleuteld worden. Er zijn echter uitzonderingen mogelijk voor zogenaamde add-ons. Een add-on is een uitbreiding bovenop standaard Navision, bijvoorbeeld voor een specifieke sector zoals de drankensector of bouwhandelsector.

Dergelijke add-on is gelijk voor alle bedrijven die beslissen er mee te werken. Om zo een add-on efficiënt te kunnen onderhouden moet ook de code bij iedereen gelijk blijven. In zo een geval is het afschermen een goede zaak. Klare afspraken voor het starten van je project maken hier het verschil.

Merak is specialist in archiefbewaring, digitalisering en datavernietiging. De organisatie is actief in 3 landen en telt 45 werknemers. Via hun gespecialiseerde infrastructuur zoals klimaatkamers, e-bunker en een discrete eigen koerierdienst helpen ze organisaties met het bewaren en beveiligen van hun data. Kom op 24/09 luisteren naar hun ERP-verhaal bij Microsoft in Zaventem. Er worden ook nog 2 andere interessante cases gepresenteerd.