Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Zonder deze 3 dingen faalt je ERP-implementatie

Zonder deze 3 dingen faalt je ERP-implementatieOverstappen op een nieuw ERP-systeem is niet altijd makkelijk. Je moet je hele bedrijf bij het proces betrekken, niet alleen je administratie of je IT-departement. Veel hangt af van je ERP-implementator, natuurlijk, maar het is best op voorhand intern alles op punt te zetten.

More...

Microsoft Dynamics 365 Business Central opvolger van NAV (Navision)

Microsoft kondigde haar nieuwste ERP-software aan: Microsoft Dynamics 365 - Business Central. Met Business Central neemt Microsoft alle features, mogelijkheden en voordelen van Dynamics NAV en hevelt die over naar de Cloud. Financiën, customer service, productie, assemblage, sales,... al je bedrijfsprocessen altijd en overal beschikbaar. Je zal Dynamics NAV ook nog altijd op je eigen server kunnen installeren. Dat heet dan niet Business Central maar Dynamics NAV 2018. Inhoudelijk zijn NAV 2018 en Dynamics 365 Business Central gelijk. 

Maar daar stopt het niet bij. Business Central integreert met andere Cloud applicaties zoals Office 365, PowerBi, Flow en PowerApps. Business Central zorgt als end-to-end programma dus voor al je noden. 

More...

Video case: Dedecker Accountants verhuist naar de Cloud

Dedecker accountants Cloud Microsoft Office 365Toen het tijd was voor vernieuwing koos Tom Dedecker van Dedecker Accountants ervoor niet meer met een lokale server te werken. In plaats schakelde hij over naar de Cloud.

“De doelstellingen waren om op een comfortabele manier verder werken met onze computerinfrastructuur en daar zo weinig mogelijk zorgen mee te hebben. Met de Cloud-omgeving hebben we die doelstellingen zeker bereikt. Geen serverproblemen en geen volle dataschijven meer.” – Tom Dedecker

More...

Hoe de bouwmaterialensector efficiënter gegevens kan uitwisselen met GDSN & GS1

Eind 2016 ondertekenden enkele grote spelers uit de doe-het-zelf sector een intentieverklaring om productgegevens via het GDSN-systeem van GS1 uit te wisselen.

Dat betekent dat gegevens die relevant zijn voor klant, distributeur of producent onmiddellijk beschikbaar zijn voor alle stakeholders. Informatie zoals land van oorsprong, barcodes en prijzen worden digitaal en vliegensvlug uitgewisseld.

More...

De pro en contra van een IT & ERP koploper in je sector te zijn

Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

De pro en contra van een IT & ERP koploper in je sector te zijn

race first placeIn de sector van bouwhandelaars is Bouw.Punt Ottevaere een van de koplopers wat digitalisering en ERP-integratie betreft. We spraken met zaakvoerder Stefaan Ottevaere over de voor- maar ook de nadelen ervan.

Efficiënter werken en aangenamer werken zijn de twee basisvoordelen van ERP-software en digitalisering bij Bouw.Punt Ottevaere. De klant beter kunnen bedienen, vlotter met hem kunnen communiceren en hem servicen op een persoonlijke manier die het beste bij hem past is een bijkomende sterkte.

In een vorig artikel vertelde zaakvoerder Stefaan Ottevaere al over de impact van ERP op zijn eigen mensen (zie Medewerkers moeten 'digitaal' omarmen voor ERP succes). Een ander aspect waar hij als ondernemer met een digitale mindset nu steeds vaker rekening mee houdt, is het niveau van zijn klanten, leveranciers en sector in het algemeen.

Het is eigenlijk nog maar pas recent dat ook klanten van de bouwhandelaar vragen om bepaalde digitale services. Zo zijn er bijvoorbeeld klanten die vragen aan Bouw.Punt Ottevaere om de productinformatie van artikelen die zij afnemen digitaal te ontvangen om te importeren in hun eigen ERP-systemen. Digitale uitwisseling van gegevens begint traag op gang te komen hoewel Ottevaere daar reeds lang de mogelijkheden voor heeft. In het algemeen is de klantverwachting op digitaal vlak nog eerder rudimentair. 

Geautomatiseerde SMS- en e-mailcommunicatie over leveringen en digitale facturatie zijn standaard bij Bouw.Punt Ottevaere. Ook daar leerde men dat klanten dit nog niet écht in de vingers hebben. Men houdt er nu rekening mee dat bij nieuwe IT-initiatieven de klant zeer goed geïnformeerd moet worden over de nieuwe manier van samenwerken. Daarnaast is men extra voorzichtig om niet te snel iets nieuw te introduceren, dat vervolgens niet opgepikt wordt door de klant en verouderd is tegen dat het wel ingeburgerd geraakt.

De leveranciers van Bouw.Punt Ottevaere, bijvoorbeeld producenten van bouwmaterialen, zijn tegelijkertijd aan het digitaliseren om hun eigen werking te optimaliseren. Zij zitten echter met dezelfde vragen. Zo zetten ze bijvoorbeeld online portals op waar bouwhandelaars digitaal zaken met hen kunnen doen, maar dat verschuift de werkdruk naar de handelaar. Alle partijen rond tafel krijgen om dan bijvoorbeeld via EDI gegevens te gaan uitwisselen is de echte grote uitdaging. Zo is Ottevaere ook grote voorstander van de xml-factuur die tussen de producent en de handel kan uitgewisseld worden. De Bouw.Punt-groepering waar Ottevaere toe behoort, zet zelf ook initiatieven op om dit meer onder de aandacht te brengen. Zo gaven zo elke leverancier een score op 10 punten voor de aangeleverde prijslijsten en productinformatie.

Dat kost natuurlijk ook allemaal energie en soms duikt dan ook wel eens de twijfel op of het niet beter is om wat meer afwachtend te zijn. Tijdens ‘ERP Heerlijk Rechtuit’ op 24 september bij Microsoft gaat Stefaan Ottevaere hier verder op in. Meer info en inschrijven voor het event kan op https://www.sde.be/rechtuitERP