Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

NAV 2016 nog meer verbeteringen!

thumbs upDe grote blokken zoals CRM-integratie, Power BI, een universele mobiele app en cloud-mogelijkheden bespraken we al. Hier zijn nog een aantal optimalisaties die zowel voor bestaande NAV-gebruikers als toekomstige klanten interessant kunnen zijn. 

 

Preview van geboekte posten 

Eindelijk laat Navision je toe om op de meest courante documenten en journalen je boekingen te 'previewen'. Nog voor je ze doorboekt krijg je de impact te zien. Zo voorkom je heel wat correcties en rechtzettingen. 

Kosten verdelen over periodes 

Kosten waarvoor je vandaag de factuur krijgt wil je soms spreiden over een bepaalde periode. Dat kan nu heel eenvoudig vanuit inkoop- en verkoopdocumenten. Je past op die documenten gewoon een 'verdeelschema' toe waarna het bedrag wordt gespreid. Je kan zelfs verschillende templates opstellen om dat verdelen nog te vergemakkelijken en toe te passen op artikelen, resources en grootboekrekeningen. 

Downloaden en updaten van wisselkoersen 

Okay Microsoft, deze hadden we zelf al ontwikkeld voor een aantal klanten maar goed dat het nu standaard aanwezig is. Gemakkelijk de meest recente wisselkoersen in NAV updaten zodat je de juiste prijzen kan aanbieden. 

Tekstherkenning (OCR) en documenten 

Wanneer je een pdf ontvangt van een klant of leverancier moet je die niet langer gaan overtypen in de juiste vakjes in NAV 2016. Je kan het document laten 'lezen' door Dynamics NAV 2016. Nadat je het document (een pdf, een scan, een foto...) hebt doorgestuurd naar de OCR-service krijg je de gestructureerde gegevens terug die je dan gemakkelijk kan verwerken in bijvoorbeeld een inkooporder. Je moet natuurlijk wel eerst eenmalig definiëren waar wat staat in dit type document. 

Workflow 

Vaak liggen bepaalde processen in je bedrijf vast, dat moet nu eenmaal om dezelfde kwaliteit te kunnen leveren (denk maar aan de processen die je hebt gedefinieerd voor je ISO-certificatie. Zo een proces kan nu makkelijk in Navision 2016 worden afgedwongen. Wil je niet langer dat iedereen zomaar nieuwe artikelen aanmaakt (en die dan vaak niet alle gegevens volledig invult)? Zet er een workflow op dat een artikel pas in jullie database wordt opgenomen nadat iemand anders daar een OK voor gegeven heeft. Die persoon krijgt dan ook mooi een mailtje dat hij iets moet goedkeuren.  Wil je interne aankopen eerst reviewen? Workflow! Grote bestellingen controlleren alvorens te bevestigen? Workflow! Inspiratie genoeg zou ik zeggen! 

Dynamics NAV in de browser 

Je kon de vorige versie (Microsoft Dynamics NAV 2015) al gebruiken vanuit je browser maar dan waren er toch wel wat functionaliteiten die niet ondersteund werden. We moeten het nog wat verder onderzoeken maar in NAV2016 kan je nagenoeg alles wat je ook in de 'echte client' kan. 

De snelheid van de browserversie werd serieus opgedreven, dat was een asbolute must. In onze vorige projecten vonden we het aan de trage kant. Daarnaast werden er een hele reeks verbeteringen aan de interface en het gebruik gedaan zodat we nu toch echt wel van een volwardige gebruikerservaring kunnen spreken. 

Verbeteringen voor partners (dat zijn wij!)

Onder de motorkap werd er ook heel wat verbeterd. Voor jou als gebruiker is dat niet meteen zichtbaar maar je zal indirect toch wel het voordeel hiervan voelen. Onze ontwikkelomgeving (Code Editor) werd serieus gepimpt, we kregen nieuw speelgoed zoals extensions (heeft niets te maken met van die lange blonde nepharen) en events (hebben dan weer niets te maken met feestjes of party events... jammer). We kregen ook een nieuwe Application Test Toolset om beter te kunnen doortesten wat we bouwden. Sinterklaas kwam dit jaar wat vroeger voor onze ontwikkelaars :-)  

Die dingen laten ons echter wel toe om sneller en beter te ontwikkelen. Dat voel jij als klant in het aantal uren werk waarvoor je ons betaalt en in minder bugs. Waar je het misschien nog het beste zal voelen is in het verkorten en vereenvoudigen van updates en upgrades aan je Dyanmics NAV. Wij worden hier alvast heel enthousiast van. 

Alle basisfunctionaliteiten in één handige PDF.

Het zijn er teveel om in een blogpost te verwerken. Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt dadelijk een uitgebreide PDF met alle functionaliteiten en mogelijkheden van NAV2016!