Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Elektronische schapetiketten in combinatie met ERP Dynamics NAV

eslSchaplabels aanpassen wordt vaak onderschat. Bij elke prijswijziging van de leverancier of producent én voor elke prijswijziging vanuit je eigen bedrijf moeten de schapetiketten herdrukt worden en verdeeld worden in de winkelpunten. Moderne ERP-software als Microsoft Dynamics NAV laat toe om bij prijswijzigingen automatisch nieuwe labels af te printen maar ze verdelen en door de rayons lopen om etiketjes te vervangen moet nog steeds manueel gebeuren als je papieren etiketten gebruikt. Vele van onze klanten zoals drankenhandels, doe-helf-zaken, groothandels met winkel etc. schakelen echter over op digitale schaplabels. Enkele voordelen op een rij.

Tijdig prijsupdates

De elektronische schapetiketten krijgen draadloos hun nieuwe informatie door van Microsoft Dynamics NAV waar prijzen centraal beheerd worden. Zo vermijd je discussies over prijsafwijkingen, beperk je inkomstenverlies en verbeter je de klantentevredenheid.

Kostenbesparing

Ontwerpen van etiketjes, afdrukken en het verdelen van de nieuwe etiketten op de shopvloer zorgt voor een mooie besparing. Bovendien zorgen de etiketten ook voor vooruitstrevend imago. Je mensen kunnen nu bezig zijn met andere zaken, die meer opbrengen. Bovendien kan je er ook voor kiezen om een mix van papieren etiketten te maken voor producten met een vaste prijs en digitale schapetiketten voor artikelen met een dynamische prijs.

electronic shelf labelsZelfcontrolerend en milieubewust

Wanneer een elektronisch schaplabel een nieuwe prijs doorkrijgt wordt die automatisch gedubbelcheckt met de POS-kassa. Zo kunnen er geen verschillen optreden bij het afrekenen. De digitale labels hebben bovendien een ultralaag energieverbruik en kunnen tot 5 jaar actief blijven en dan zwijgen we nog over de papierberg en inkt die niet langer nodig is om prijs te afficheren.

Waterbestendig & afwasbaar

Je kan goede elektronische schapetiketten (ESL: electronic shelf labels) bovendien inzetten in vochtige omgevingen want ze zijn waterbestendig (IP67). Dat laat ook toe om ze af te wassen als ze vuil geworden zijn. Ze werken in omgevingen van 0 tot 40°C.

Goed leesbaar en dynamische opmaak

De e-etiketten bestaan in verschillende formaten en beschikken over een scherm met hoog contrast en weinig reflectie. Door gebruik van e-ink kan je zelfs met je scanner de barcodes op het digitaal etiket scannen. Je kan er ook meer op kwijt dan alleen maar tekst, logo's, pijlen, labels kunnen toegevoegd worden.