Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Wat je zeker moet weten over je ERP-verkoper

Wat je zeker moet weten over je ERP verkoper, implementator vendor ontwikkelaarWe schrijven regelmatig een blog over ERP-selectie. Wat je moet weten, wat de software moet kunnen, wat klanten vaak vergeten…maar we hebben het zelden over de ERP-verkoper. En toch is de juiste ERP-verkoper kiezen minstens even belangrijk als de juiste ERP-software kiezen. 

Dus laat ons de 4 belangrijkste kwaliteiten van de verkoper-koper relatie toelichten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

1) Bekijk zowel vendor als ontwikkelaar

Als je een ERP-systeem koopt, ga je gaat meestal met twee partijen in zee. Een implementatiepartner of vendor, die de software installeert en op jouw bedrijf afstemt. Je verkoper, dus. En een ontwikkelaar, die de software bouwt. 

Hou ook rekening met de toekomstvisie van de ontwikkelaar. De noden van je bedrijf zullen evolueren, dus je ERP moet mee groeien. Vraag dus naar de toekomstvisie van zowel je verkoper als je ontwikkelaar. 

2) Eis een transparante kostenstructuur voor je volgende ERP

Toekomstige kosten voorspellen is nooit makkelijk. Maar hoe meer je er rekening mee kan houden, hoe zekerder je in je schoenen staat. Onverwachte kosten met betrekking tot je ERP-software moet je vermijden. 

Een degelijk ERP-systeem geeft je onder meer een overzicht op de kosten en inkomsten van je bedrijf. Het zou jammer zijn moest dat overzicht net door je ERP incorrect zijn. 

Zorg er dus voor dat je ERP-verkoper duidelijk is als het gaat over licentieregelingen en abonnementstarieven. Worden aanpassingen, upgrades en updates opgenomen in die kosten? Zijn er eerstejaarskortingen? Zit onderhoud al inbegrepen? 

3) Kies voor ervaring en de juiste referenties

Je begint natuurlijk best met te kijken of de ERP-producent goeie referenties heeft. Dat spreekt voor zich.

Maar het gaat ook om de juiste referenties. Heeft je implementator ervaring met jouw business en de unieke problemen die je sector met zich meebrengt? Als het antwoord ‘ja’ is, brengt dat veel voordelen met zich mee. Niet alleen verloopt de implementatie vlotter, je kan ook extra kennis opdoen over je bedrijfsveld. 

Verder moet je implementator meer doen dan enkel de software leveren en installeren. Hij moet ook kennis delen. Software wordt voortdurend aangepast en kennis over die nieuwe functionaliteit begint vaak bij je verkoper. Dat brengt ons bij het laatste puntje.

4) Verwacht continue innovatie van je leverancierWat je zeker moet weten over je ERP verkoper, implementator vendor ontwikkelaar qua innovatie

Je ERP-systeem moet altijd innoveren. Jij beslist als bedrijf natuurlijk zelf welke functionaliteit je gebruikt, maar je wil dat je software op z’n minst alle mogelijkheden heeft. 

Dat een ERP-systeem vandaag aan alle noden voldoet, betekent niet dat dat volgend jaar ook nog zo zal zijn. We hadden het al over de toekomstvisie van je ERP-ontwikkelaar. Hou ook rekening met de toekomstmogelijkheden van je software. 

Wil je meer tips en tricks om je te helpen bij de keuze van een ERP-systeem, vendor en ontwikkelaar? Hier vind je er alles over