Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Zonder deze 3 dingen faalt je ERP-implementatie

Zonder deze 3 dingen faalt je ERP-implementatieOverstappen op een nieuw ERP-systeem is niet altijd makkelijk. Je moet je hele bedrijf bij het proces betrekken, niet alleen je administratie of je IT-departement. Veel hangt af van je ERP-implementator, natuurlijk, maar het is best op voorhand intern alles op punt te zetten.

We vertellen je welke stappen je moet ondernemen vóór je een ERP-software pakket binnen je bedrijf implementeert.  

Dan doet je enterprise resource planning software wat het moet doen: al de middelen van je bedrijf binnen handbereik brengen.

Een kick-ass game plan

Elk proces begint met een grondige voorbereiding. Voorzie een ruwe tijdsinschatting voor de implementatie en zorg dat er genoeg tijd is om intern te overleggen over elke stap.

Je hebt de keuze tussen de waterval-implementatie en de agile aanpak. Bij de waterval-methode probeer je alle noden op voorhand in te schatten, het systeem te ontwerpen en dan te implementeren. Dan komt de training. Het probleem hierbij is dat eens een stap gezet is, je niet meer terug kan.

Dus raden wij de agile approach aan. De implementatie gebeurt in kleinere stappen en de eindgebruikers zijn bij elke stap betrokken. Dat betekent:

-          Tussentijdse evaluaties.

-          De eindgebruiker kan het systeem geleidelijk aan leren kennen.

-          Tijdens implementatie kan je inspelen op onvoorziene noden.

Een interne projectleider

Een succesvolle implementatie hangt af van veel factoren. Zorg dus dat je intern een projectleider aanstelt.

Dat hoeft niet noodzakelijk iemand te zijn die alles afweet van Microsoft Dynamics NAV, Navision of welk ERP-programma je ook kiest. Daar zorgt je implementator wel voor.

Het moet wel iemand zijn die volledig achter het project staat en de nodige vaardigheden heeft om samen met je implementator alle pijnen van je bedrijf bloot te leggen.

Stel dus iemand aan met people skills, digital know-how en kennis van het bedrijf.  

De inzet van al je departementen

Zorg dat elk departement van je bedrijf op de hoogte is en vraag ook naar de ideeën van je werknemers. Wat hebben ze nodig? Waar schiet je huidige software te kort? Wat moet er NU gebeuren en wat kan je uitstellen tot een later stadium?  

Die input bespaart je later kosten en tijd, want je wil natuurlijk niet achteraf nog allerhande veranderingen maken.

Het helpt ook bij het overgangsproces. Als je collega’s vanaf dag 1 input hebben, gaan ze een stuk makkelijker om met veranderingen.

Dat loopt een stuk efficiënter als je medewerkers ook weten waarover ze spreken. Zorg dus dat ze voldoende opgeleid zijn. Ook hier helpt een agile aanpak. Dan moeten ze niet alles in één keer oppikken, maar worden ze geleidelijk blootgesteld aan het systeem.

Als je je investering ten volle wil benutten, moet je je medewerkers opleiden. Zelfs al hebben ze ervaring met het ERP-systeem, dan nog zullen er heel wat updates zijn waar ze moeten mee leren werken.

Bespaar dus niet op de opleidingskost en je bespaart wel op tijd die verspild wordt aan helpdesk-vragen.

Volg je deze drie stappen, dan ben je al een heel eind op weg om van je ERP-implementatie een succes te maken. En dat bespaart je geld en tijd. Maar je kan nog meer doen.

Ons gratis e-book legt je alles haarfijn uit:

 e-book ERP succes downloaden

Download het e-book

of je kan het ook gewoon aan ons vragen.   

contacteer SDE 

Contacteer ons