Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

De cijfers: Verkoop van bouwmachines in België

Het CECE (Committee for European Construction Equipment) publiceerde haar jaarlijkse rapport over de toestand van de markt voor bouwmachines in Europa. Daarin verklaart het comité dat de output in de Europese bouwsector vorig jaar groeide en de verwachting is dat die trend zich in 2018 zal verderzetten.

De Europese cijfersBouwmachines cijfers jaarlijks rapport summary

De verkoop van bouwmachines steeg in Europa met 15%, vooral geleid door sterke eerste en vierde kwartalen (21% en 24% respectievelijk). Daarmee zitten veel Europese landen, waaronder België, dicht bij recordniveaus. Deze stijging volgt een bescheidenere winst in 2016.

Ook het verschil tussen de Noord- en Zuid-Europese markten verkleint.

De Belgische cijfers

In België steeg de verkoop van bouwmachines vorig jaar met 12%. Daarmee is ons land goed voor 3% van de totale verkoop in Europa. De organisatie verwacht dat de stijgende trend zich ook in België zal voortzetten.

Vooral de verkoop van grotere machines (8 ton en zwaarder) deed het bijzonder goed, met een stijging van 26%.

Analyse

Er zijn een aantal factoren die aan de basis van deze stijging liggen:

  • De bouwsector doet het in het algemeen goed.
  • Stabiele handelsprijzen.
  • Een verbetering van de mijnsector.

Deze elementen onderbouwen de vraag naar bouwmachines in de B2B-sector.

Geopolitieke onrust betekent echter dat handelsvooruitzichten in de volgende jaren moeilijk te voorspellen zijn en kunnen leiden tot verhoogde concurrentie.

De Europese vooruitzichten zijn echter positief. De CECE Business Barometer bereikte in februari 2018 een recordniveau en 75% van Europese fabrikanten beschrijft hun huidige bedrijfsactiviteiten als goed of zeer goed. 21% gebruikt het woord ‘voldoende.’

Volgt jouw B2B-bedrijf deze Europese trend en ben je op zoek naar een e-commerce platform of een ERP-systeem om je groei in goede banen te leiden? Onze consultants kunnen daarbij helpen.

Bron: CECE Annual Economic Report