Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Hoe Microsoft Office 365 je teamleden beter laat samenwerken

Interne communicatie is niet altijd voor de hand liggend. Collega’s werken van thuis uit, zitten in andere departementen of soms wel aan de andere kant van de wereld. Een project dan in goede banen leiden kan een helse taak zijn. Gelukkig zorgt Microsoft met Office 365 ervoor dat een verre vriend minstens even goed is als een goede buur. 

 

Sharepoint

SharePoint is de online bibliotheek van je bedrijf. Je kan er alle documenten en gegevens kwijt, zodat de juiste medewerkers toegang hebben tot de juiste bestanden. 

Laatste update: SharePoint Hub sites

Hiermee kan je Hub Sites gebruiken om SharePoint groepen samen te brengen. Dat is handig om de verschillende SharePoint sites die eigen zijn aan een onderwerp, project of departement te groeperen. Dat maakt het overzichtelijk en efficiënt door:

- de zoekfunctie die al je SharePoint-sites binnen een hub doorzoekt.
- de newsfeed die al het nieuws uit je sites samenvat.
- de makkelijke navigatie tussen individuele sites binnen de hub.
- de mogelijkheid om sites van hub naar hub te verplaatsten.

OneDrive

Met OneDrive sla je je bestanden op in de Cloud, zodat je er overal en van elk toestel aankan. Je kan sommige bestanden of hele folders ook delen met collega’s. Je stuurt hen dan een link naar 1 bestand of folder. 

Via e-mail kan je moeiljk grote bestanden sturen en ook file transfer websites zijn niet altijd optimaal. OneDrive lost dit probleem handig op. Je persoonlijke bestandenkluis en file share programma in één. 

Laatste update: Delen met externen 

Deze update laat je toe bestanden te delen met externen, maar die te beveiligen met een verificatie-code die je hen apart toestuurt. Zo ben je zeker dat zij inloggen op de link en niemand anders. Verder kan je zelfs bepalen dat ze om de zoveel tijd een nieuwe verificatiecode moeten toevoegen. 

Yammer

Yammer is het sociale medianetwerk van je bedrijf. Het systeem verbindt je collega’s, waar ze ook zijn, en helpt hen via groepen te communiceren. 

Laatste update: Vragen migreren

Staat een vraag binnen Yammer niet in de juiste groep, dan kan je die nu naar de juiste groep verplaatsen. Dat is heel eenvoudig te doen: 

Je kan zelfs een boodschap toevoegen, zodat iedereen weet waarom je de post verplaatst:

Microsoft Teams:

Waar Yammer communicatie met al je collega's verbetert, werkt Microsoft Teams eerder binnen je eigen team. Conversaties, projecten, files, agenda's en zoveel meer. Allemaal in één app. En die app is net een stuk beter geworden. 

Laatste update: Geen gerommel meer met links en screenshots, Teams laat je nu toe om data vanuit verschillende apps in Teams te posten. Trello, Adobe Creative Cloud, Youtube,...zelfs weerberichten voor je medewerkers die de baan op moeten. Meer nog, de data is interactief en wordt dus constant geüpdatet.

Dat zijn maar enkele van de vele manieren waarop Microsoft Office 365 je collega’s met elkaar in verbinding stelt. Lees ook onze maandelijkse Office 365-updates en blijf op de hoogte van alles wat reilt en zeilt binnen Microsoft:

 Of hoor je het liever van een expert? Onze Office 365-implementators zitten vol informatie en doen niets liever dan iedereen die wil luisteren de oren van hoofd praten over het potentieel van Office 365. Geloof je ons niet? We dare you…