Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

De voordelige voorraad: Supply chain management made easy

Zeg nooit zomaar ‘logistiek’ tegen ‘supply chain management.’ Logistiek is je product van A naar B krijgen, SMC is weten wanneer B welk product nodig heeft en ervoor zorgen dat jij tijdig kan leveren. Je ERP software moet daarop voorzien zijn. Microsoft Dynamics 365 Business Central is daarbij een grote hulp

SMC: meer dan logistiek 

Er zit flink wat werk in het optimaliseren van je bevoorradingsketen. Betrouwbare leveranciers vinden, transport regelen en natuurlijk alles meten. En als er iets fout gaat, moet jij het gaan uitleggen aan je klanten.

Het proces wordt ingewikkelder wanneer je bedrijf niet het hele jaar door hetzelfde product in dezelfde eenheden verkoopt. Dan moet je zorgen dat je op het juiste moment over de juiste producten beschikt. En je wil natuurlijk liever dat het hele proces zo automatisch mogelijk gaat.

Hoe je ERP programma kan helpen

Data: Eén van de meest gebruikte en controversiële woorden van de 21ste eeuw. Maar een onontbeerlijk hulpmiddel voor elk bedrijf. Een ERP pakket helpt je om veel van je bedrijfsprocessen te automatiseren. Daarvoor rekent de software op data. Voer ook SCM data in je ERP programma in, en je weet wanneer je een bepaald artikel niet in voorraad hebt.

Kortingen: Je ERP pakket houdt bij wanneer en hoeveel je van wat moet bestellen zodat je kortingen krijgt van leveranciers. Zo kan je flink wat kosten uitsparen: Stel dat je als drankenhandel een aantal flessen wijn bestelt. Dan vertelt je ERP je hoeveel je méér moet bestellen om recht te hebben op een korting. Meer nog, omdat je ERP software weet welk van je producten van welke leveranciers komen, vertelt het pakket je zelfs welke andere producten van die leveranciers weinig voorradig zijn.

Automatisering: Het grote voordeel van ERP pakketten. Productiviteit stijgt wanneer je delen van je bestellings- en leveringsproces kan automatiseren. Zo maak je personeel vrij voor andere taken.

Sharing is caring: Integratie van je supply chain data in je ERP software geeft je ook de mogelijkheid om data te delen met leveranciers én klanten.

Dat kan handig zijn voor leveranciers die end-of-line leveren, of voor spoedbestellingen.

Business central: Voorspel de toekomst

Gebruikt je Microsoft Dynamics 365 Business Central, de nieuwste versie van Microsoft Dynamics NAV, dan kan je nog een stapje verder gaan. Deze ERP software kan namelijk, opnieuw gebaseerd op data, gaan voorspellen welke producten je wanneer nodig hebt.

Laten we ons voorbeeld van de drankenhandel verder uitwerken. Je hebt een groot en gevarieerd assortiment aan dranken en je verkoopt niet elke maand evenveel van elk product. In de zomer verkoop je frisse witte wijnen en lichte bieren, in de winter eerder sterke dranken en zware bieren.

Gebaseerd op eerdere verkoopsdata gaat het Business Central ERP pakket kijken wanneer een goede verkoopperiode voor een bepaald product eraan komt en extra bijbestellen bij de juiste leverancier. Of je tenminste een boodschap geven, zodat jij kan bijbestellen.

Gesmeerde supply chain management begint dus bij geïntegreerde en voorspellende ERP software.  

Je ERP pakket zit vol potentieel. Of dat zou toch tenminste zo moeten zijn! Gelukkig kennen onze consultants de geheimen.