Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

3 tips voor een future-proof ERP-keuze

Op zoek naar een future-proof ERP-pakketWie wil er nu niet future-proof zijn? Zonder zorgen je bedrijf runnen, wetende dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Onmogelijk, natuurlijk, want niemand is op alles voorbereid. Maar je kan er wel voor zorgen dat je bedrijfsprocessen met het onverwachte kunnen omgaan. En dat begint bij een ERP-systeem dat klaar is voor de toekomst.

 

1. Slimme ERP-software transformeert je historische data in toekomsttrends

Geïntegreerde business intelligence-mogelijkheden en rapporteringsopties zijn cruciaal voor bedrijven die vlug inspelen op trends. Net zoals accurate historische informatie over de prestaties van je organisatie.

De juiste ERP-software omvat tools deze data analyseren. Hierdoor krijg je nieuwe inzichten. Business Central, de opvolger van Microsoft Dynamics NAV / Navision, kijkt bijvoorbeeld naar de data van je bedrijf en vertelt je welke producten wanneer populair zijn.

Vermijd of reduceer kosten nu en in de toekomst door bijvoorbeeld proactief de verkoop per product, winkel of promotionele aanbieding te onderzoeken. Hierna kan je slechtere presteerders naar een hoger niveau tillen. Op deze manier identificeer je “best practices.”

Los problemen snel en efficiënt op, of beter nog, voorkom ze. Intelligente ERP laat je snel nieuwe competitieve bedreigingen opmerken, veranderende marktcondities ontdekken of minder goed presterende businesspartners aan de oppervlakte te brengen.

Door naar de data van gisteren te kijken kan je morgen investeren in de opties met de grootste kans op succes, de hoogste ROI, de snelste payback, het laagste risico, de diepste marktpenetratie,…

2. Eis een transparante kostenstructuur voor je volgende ERP-pakket

Kosten voorspellen staat gelijk aan risico verminderen. Je ERP-systeem mag nooit problemen creëren door onverwachte kosten met zich mee te brengen.

Je bedrijfsrisico vergroot wanneer je vaste of onvoorspelbare kosten betaalt met variabele inkomsten. Veel bedrijven zien een dip in hun inkomsten wanneer het slecht gaat met de economie, maar wat als je inkomsten seizoensgebonden fluctueren? Wat als je een startup bent of je een nieuwe markt aanboort?

In situaties als deze zijn onvoorspelbare kosten een gevaar. Hetzelfde geldt voor kosten die groeien wanneer inkomsten dat niet doen. De juiste ERP-oplossing helpt je vaste en onvoorspelbare IT-gerelateerde kosten onder controle te houden.

Een weloverwogen gekozen ERP-systeem geeft je verschillende opties om ERP-kosten te voorspellen, door middel van duidelijke licentieregelingen en stabiele abonnementstarieven. Onderhandel zorgvuldig en upgrades, software-aanpassingen, dienstenpakketten en updates worden opgenomen in je abonnement.

Dat betekent dat je ERP- en IT-kosten nog beter kan voorspellen. Wees trouwens ook waakzaam voor eerstejaarskortingen die je met lage prijzen lokken, maar in de daaropvolgende jaren steeds in kosten verhogen.

3. Kies een ERP-programma dat je helpt groeien

Kies een ERP-pakket dat je bedrijf helpt groeien. De tijden dat een ERP-systeem enkel je administratie wat vereenvoudigt is voorbij. Moderne ERP-programma’s doen veel meer.

Je huidige bedrijfssoftware bevat enkel de basics. Dat betekent dat inefficiëntie en een gebrek aan kosteneffectiviteit pas bij het afsluiten van elke periode duidelijk worden. En als je een nieuwe markt aanboort of een nieuwe productlijn lanceert, kan die extra tijd je veel geld kosten.

Zie je geen verbetering in de toekomst? Enkel meer wegblokkeringen die je groei hinderen, zoals trage prestaties, inefficiënt systeemmanagement, gebruikerslimieten, …? Hoe kan je al deze pijnpunten vermijden en een ERP-systeem vinden dat groei drijft in plaats van afremt?

Hier zijn alvast drie elementen waarop je moet aandringen:

a.      Dieper inzicht

Zorg dat je mensen altijd en overal accurate, consistente en actuele informatie hebben. Zo stimuleer je samenwerking en maak je geïnformeerde beslissingen.

b.      Meer controle

Als activiteiten starten of verbreden deel uitmaakt van je groeistrategie, heb je nood aan een ERP-systeem dat snel en makkelijk kan worden uitgebreid. Zo vergelijk je data en hou je elk departement in de gaten.

Internationale operaties? Kijk uit naar een oplossing die verschillende talen en munteenheden ondersteunt. Wees er bovendien zeker van dat je een breed ERP-pakket hebt, dat alles verbetert. Van het ingeven van een bestelling tot kredietlimieten.

c. Toegenomen productiviteit

Er bestaan nieuwe, krachtige mogelijkheden die al je operaties stroomlijnen. Bijvoorbeeld voorraadniveaus reduceren.

Doe meer met minder middelen: voeg nieuwe business toe zonder dat de loonlast evenredig toeneemt.

Zo neemt je productiviteit toe en genereer je cash flow om groei te financieren. Kortom: meer doen met hetzelfde team en dezelfde middelen!

Dit zijn maar enkel van de dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een niet ERP-programma kiest. Ons e-book bevat meer tips en uitgebreide informatie over het ERP-systeem van de toekomst. Download het volledige e-book hier:

Heb je liever persoonlijk contact met een consultant die je bij je keuze kan bijstaan? Onze ERP-experten beantwoorden graag je vragen:

Contacteer ons