Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

5 trucjes om Outlook nog efficiënter te maken

5 trucjes om Outlook nog efficiënter te makenBen je een Microsoft Office-user, dan gebruik je waarschijnlijk elke dag Outlook. Het programma houdt niet alleen je e-mail inbox up-to-date, maar werkt ook als agenda. Maar wist je dat Outlook veel meer kan dan enkel dat? Hier zijn 5 trucjes om Outlook nog efficiënter te maken:

1) Verander het aantal lijnen in Message Previews

Dit is een handige truc om dubieuze marketers te slim af te zijn.

Je kan in je inbox de grootte van de preview van boodschappen veranderen. Zo zie je een groter deel van de mail voor je hem opent. Als je veel mails krijgt die eigenlijk de moeite niet waard zijn, kan je dus op voorhand al een selectie maken:

Microsoft Office Outlook Message previews

2) Outlook’s Clean up folder process

Dit is een pareltje als je regelmatig heen en waar mailt met contacten. Je kent het wel, je stuurt een mail naar 3 mensen om een meeting te regelen, zij antwoorden met voorstellen en voor je ’t weet beslis je 15 mails later om het toch maar via Skype te doen.

Allemaal goed en wel, maar ondertussen staat je inbox vol met mails. Clean Up Folder verplaatst alle overbodige mails in de folder die je selecteert naar de prullenbak. Of naar een andere folder van jouw keuze.

Microsoft Office Outlook Clean Up Folder

Zo ziet je inbox er meteen een stuk overzichtelijker uit en heb je een duidelijk beeld van hoe je werkdag eruit ziet.

3) Je e-mail plannen

Soms wil je dat een e-mail op een bepaald tijdstip toekomt. Bijvoorbeeld een mail naar een contact van wie je weet dat ze op zaterdag haar e-mails controleert. Of een herinnering naar een vergeetachtig teamlid een paar uur voor een belangrijke deadline.

Of, als je stiekem wilt zijn, kan je je baas overtuigen dat je zaterdag om 22.03 nog aan het werk bent.

Met Outlook kan het gemakkelijk:

Microsoft Office Outlook E-mail planner

4) Outlook Quick steps

Wil je je productiviteit en efficiëntie de hoogte in duwen? Met Quick Steps kan je zelf je Commands instellen, zodat je met een paar vlugge keystrokes je Outlook volledig onder controle hebt.

Microsoft Office Outlook Quick Steps

Dit is een prachtig trucje voor geavanceerde gebruikers die er trots op zijn oogverblindend vlug te typen. Aangeraden door onze developers.

5) Outlook Rules

Outlook Rules is niet alleen een van onze favoriete uitspraken, het is ook de naam van een handige feature binnen je e-mailprogramma.

Je kan zo specifieke events automatisch laten gebeuren. Zo kan je alle boodschappen met specifieke woorden in, in een bepaalde folder droppen. Zo komen alle mails met de woorden ‘project Jabberwocky’ meteen in de Jabberwocky folder terecht.

Microsoft Office Outlook rules

Hoewel het therapeutisch kan zijn om al je beantwoorde mails meteen weg te archiveren (zo voelt het voor mij toch aan), is het een stuk makkelijker als Outlook het zelf voor jou doet.

Dat zijn maar enkele van de dingen die Outlook voor je kan doen. Lees je graag verder, dan vind je hieronder onze blogs over Outlook en Office 365:

Microsoft Office 365 updates:

 

Lijkt je dat veel werk om te doorworstelen (en als je dit leest ben je wel fan van efficiëntie), dan kom je hier in contact met ons Office 365-team, dat je graag uitlegt wat dit software-pakket voor je kan doen:

 SDE Office 365 contact

Bron: Makeuseof.com