Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Digitaliseren voor een betere klantenervaring, hoe doe je dat?

De drankenhandels van vandaag lijken in niets meer op die van amper een vijftal jaar geleden: de winkelpunten worden steeds digitaler. Het grote voordeel van die automatisering is vooral dat daardoor de klant een betere winkelervaring krijgt en dus ook graag terugkeert. Minder papierwerk en administratie betekenen nu eenmaal meer tijd die je kan investeren in de relatie met de klant en in een winkelbeleving die het verschil maakt.

More...

Wat moet jouw bedrijf implementeren? AI voor betere interactie en een webshop met persoonlijkheid

Tijdens de ‘Eddie’s Corner Tech Sessions’ delen experten hun ervaringen over ontluikende technologie. We polsten bij de Belgische experten in artificiële intelligentie (A.I.), chatbots en Internet of Things (IoT) wat de impact ervan wordt op de e-business activiteiten van Vlaamse bedrijven. Hier is wat Clever ons leerde.

More...

Wat moet jouw bedrijf implementeren? Controle over de hele levensweg van je product dankzij IoT en blockchain

Tijdens de ‘Eddie’s Corner Tech Sessions’ delen experten hun ervaringen over ontluikende technologie. We polsten bij de Belgische experten in artificiële intelligentie (A.I.), chatbots en Internet of Things (IoT) wat de impact ervan wordt op de e-business activiteiten van Vlaamse bedrijven. Hier is wat Codit ons leerde.

More...

Video: Wat leerde Ameel Candy World na 1 jaar e-commerce?

Video case: wat hebben we geleerd na 1 jaar e-commerce?Jim Bogaert, marketing manager van snoepfenomeen Ameel Candy World, gaf op de E-commerce Xpo zijn gefascineerd publiek een blik achter de schermen van de AMC e-commerce machine. Na amper één jaar gaat 40 % van hun orders via de webshop en hebben ze niet minder dan 1400 nieuwe webklanten gewonnen. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? 

More...

Dit is wat je aan je ERP-partner moet hebben

Laatste Nieuws over Dynamics NAV, ERP en IT | SDE

Op onze blog kan je allerlei artikelen en nieuwigheden terugvinden met betrekking tot IT en ERP. Mis niets van de laatste nieuwtjes uit de wereld van ERP!

NAVIGATION - SEARCH

Dit is wat je aan je ERP-partner moet hebben

Dit is wat je aan je ERP-partner moet hebbenAls je naar een nieuw ERP-pakket zoekt, zoek je ook naar een nieuwe ERP-partner. De ene keuze bepaalt de andere. Dus dit is wat je ERP-partner zeker voor je moet doen:

Een goede relatie met de ERP-producent of vendor is cruciaal

Check of de ERP-producent gekend staat voor zijn kwalitatieve service en tevreden klanten.

Wanneer u een betrouwbare ERP-oplossing kiest, gaat u meestal in zee met twee partijen. Enerzijds is er uw implementatiepartner. Een lokale partij met ervaring in uw sector die de basissoftware van binnen en van buiten kent en die deze afstemt op uw maat. Daarnaast is er de vendor of ontwikkelaar van deze basissoftware. De rol van deze vendor wordt vaak onderschat of onterecht geminimaliseerd.

Wie het volledige potentieel van zijn ERP wil benutten, houdt ook rekening met de vendor. De belangrijkste reden hiervoor is continuïteit.

De noden wat betreft ERP voor uw bedrijf zullen evolueren. De eisen van leveranciers en klanten zullen dat ook, de wettelijke verplichtingen voor uw bedrijf evenzeer. Omdat de ERP het hart van uw bedrijf wordt, moet de oplossing niet alleen voldoen aan uw huidige eisen maar moet u ook zekerheid hebben dat de basissoftware mee zal evolueren. Vraag naar de toekomstvisie van de ERP-oplossing, een roadmap zodat u zeker kan zijn dat u goed zit voor de komende 10 jaar.

Uw implementatiepartner is steevast het eerste aanspreekpunt voor alle vragen maar wat als die partner het laat afweten? Zorg dat u dan rechtstreeks terecht kan bij de vendor, bij voorkeur in uw eigen taal. Ga na of er ondersteuningsvoorzieningen zijn in de vorm van klantenportalen en online trainingsfaciliteiten. Biedt de vendor een klantencommunity waar gebruikers elkaar helpen met problemen?

Ook interessant is te weten welke verschillende ‘support packages’ de vendor aanbiedt aan de implementatie-partners en welke daarvan door uw voorkeurspartner gekozen werd. Zo krijgt u een indicatie van de snelheid waarmee vragen geëscaleerd kunnen worden naar de vendor.

Kies een ervaren implementatie-partner met referenties

ERP moet meer zijn dan louter resource planning. Het spreekt dan ook voor zich dat u een ERP-partner zoekt die méér is dan een vakidioot die alles afweet van ERP maar niets van alles wat er rond hangt. Uw toekomstige ERP-partner moet u kunnen bijstaan met raad én daad.

Daarnaast wil u vooral een partner die uw sector kent. Uw bedrijf mag dan wel uniek zijn en het ERP-pakket mag dan wel op maat gemaakt worden u zult zich steeds aligneren met processen die gangbaar zijn in uw sector. Als uw ERP-partner hier reeds ervaring mee heeft geniet u dubbel van dit voordeel: in het opdoen van nieuwe kennis & in het beperken van implementatiekost.

Een laatste belangrijk punt is dat u een partner moet vinden die zijn IT-kennis met u wil delen. Te vaak zijn partners heel actief om de verkoop te maken en hoor je er na oplevering van het project niets meer van. Dat is jammer want IT is continue in beweging en biedt doorlopend nieuwe opportuniteiten om uw bedrijf te optimaliseren. Een partner die actief zijn IT-kennis deelt, maakt u hierop attent.

Zoek een partner die actief ondersteund wordt door de software-producent. Een vermelding op diens website is niet goed genoeg. Partner en vendor moeten regelmatig contact hebben. Certificaties spelen zeker ook een rol, enerzijds van de werknemers van uw partner maar ook van de partner zelf, bijvoorbeeld ISO-kwaliteitscertificaties, een hoog partnercertificaat bij de vendor, etc.

Verwacht continue innovatie van uw ERP-leverancier

Innovatie

Kies die ERP-oplossing die continu innoveert en niet bij de pakken blijft zitten. U hoeft daarom niet steeds mee te evolueren maar u wil op zijn minst de optie hebben om in te spelen op de nieuwste technologie wanneer dat voor u een meerwaarde is.

 

Vele ERP-software bedrijven bieden oplossingen aan die vandaag een goede zaak lijken. Het betreft competitief geprijsde producten die schijnen te voldoen aan uw huidige noden die uw bedrijf zullen helpen vlot te doen lopen. Zal dit echter binnen twee jaar nog steeds het geval zijn? En binnen vijf jaar? Het is logisch dat uw bedrijf tegen dan zal zijn geëvolueerd. En wie kan met zekerheid de economische toestand, competitieve ontwikkelingen of wettelijke veranderingen voorspellen? Er zullen wellicht nieuwe technologieën opkomen waardoor wat men vandaag de dag state-of-the-art waant binnen een paar jaar old-school zal aanvoelen.

Verzeker u ervan dat de aanbieders waarmee u spreekt een langetermijnvisie hebben op technologie. Zorg dat ze u een gedetailleerde roadmap kunnen voorleggen, waarin wordt aangegeven hoe nieuwe technologie zal worden geïntegreerd en hoe nieuwe releases worden uitgerold. Indien dit niet het geval is, zet u de toekomst van uw bedrijf op het spel wanneer u bij zo’n aanbieder uw nieuwe ERP kiest. Zoek dus naar een aanbieder met een geschiedenis van consistente productreleases en technologieverbeteringen. Vraag daarom elke verkoper zeker naar hun technologieroadmap, en let in het bijzonder of deze:

Nieuwe technologieën omarmt die u flexibiliteit en keuze bieden. (bijvoorbeeld cloud computing)

Continu interoperabiliteit verbetert met CRM en andere business productiviteitstoepassingen. Elke vooruitgang op dit vlak, zal zich direct vertalen in een productiviteitsboost en kostenreductie voor uw bedrijf.

Het onderliggende technologieplatform verbetert. Dit helpt bij het vereenvoudigen van applicatie-integratie met andere bedrijfssoftware.

Dit zijn maar enkel van de dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een niet ERP-programma kiest. Ons e-book bevat meer tips en uitgebreide informatie over het ERP-systeem van de toekomst. Download het volledige e-book hier:

Heb je liever persoonlijk contact met een consultant die je bij je keuze kan bijstaan? Onze ERP-experten beantwoorden graag je vragen:

Contacteer ons